Centering Pregnancy

Als enige praktijk in het centrum van Amsterdam leveren we bij amstermam zorg via het Centering Pregnancy model. Een innovatieve manier van zorg waar we erg enthousiast over zijn. Graag zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

• Betere gezondheidsuitkomsten voor moeder en kind!

• Je ontvangt in de zwangerschap veel meer informatie dan bij de traditionele zorg.

• Betere voorbereiding op de bevalling, kraamtijd en ouderschap en hierdoor blijere ouders.

• Je leert mensen kennen in dezelfde levensfase en stad als jij. Vrouwen voelen zich hierdoor meer gesteund in het moederschap.

Centering Pregnancy in de praktijk

• Alle bijeenkomsten zijn altijd met dezelfde groep vrouwen. Je komt dus in een groep terecht met vrouwen die ongeveer in dezelfde fase van hun zwangerschap zitten.

• Bij elke bijeenkomst is er een 1 op 1 moment met je vaste verloskundige: zij checkt jou en je baby. Daarna vormt de groep zich samen en is er alle tijd voor vragen en het uitwisselen van ervaringen.

• De bijeenkomsten duren 2 uur, je krijgt dus veel meer tijd en aandacht dan bij de traditionele manier van zorg.

• Vanaf het begin is duidelijk wanneer de bijeenkomsten zijn, lekker overzichtelijk voor je werkgever en jezelf.

 

De rol van amstermam verloskundigen

Jouw 9 Centering Pregnancy bijeenkomsten worden steeds begeleidt door dezelfde verloskundige van amstermam. Na de 9 bijeenkomsten die het Centering Pregnancy model bevat is het natuurlijk het leukst om met je groep samen te blijven komen. Daarom neemt een van de andere 2 verloskundigen van jouw team de wekelijkse groep-sessies die volgen op zich. Zo heb je aan het einde van je zwangerschap 2 van de 3 verloskundigen van je team uitgebreid leren kennen. Maak hier kennis met ons team.

Wanneer je contact met ons opneemt voor acute zaken (zoals pijn, bloedverlies of de bevalling) tref je een verloskundige uit het team van 3 waar je in zit. Alleen in weekenden, vakanties of bij ziekte kan het zijn dat je een verloskundige treft uit het andere team van amstermam. Al onze verloskundigen hebben altijd toegang tot je medisch dossier en jouw zorgplan.

Wil je graag meer weten over ons, de praktijk en zorgverlening? In onze Online Vroege Voorlichting leer je ons kennen en is er alle ruimte voor het stellen van vragen. Deelname is vrijblijvend, we vinden het leuk om je te ontmoeten!
Meld je aan via mail@amstermam.nl Tot snel!