Groepsvoorlichting ‘Zwanger’ en ‘Bevallen’

Bij amstermam verzorgen we al onze voorlichtingen zelf!

Iedere twee weken geven wij 2 groepsvoorlichtingen: over zwanger zijn voor prille zwangere stellen en over de bevalling voor degenen die al wat verder zwanger zijn. Deze voorlichtingen bevat informatie die niet op een ander moment aan bod komt en is wat ons betreft onmisbaar.

Vroege voorlichting
Data 2021 Nederlands: 4 maart, 1 april, 29 april, 27 mei, 24 juni
Data 2021 English: March 18, April 15, May 13, June 10
Tijd: 17.30u tot 19.00u
Lokatie: Westerdok 808

Onderwerpen die aan bod komen: hoe werkt het bij amstermam, waarom doen we wat we doen, wat kan je de komende maanden verwachten, wat zijn veelvoorkomende klachten, voeding tijdens de zwangerschap, hoe kom je gezond de zwangerschap door en over prenatale testen. Kortom: alles wat je moet weten voor een gezonde start!

Voorlichting bevalling
Data 2021 Nederlands: 4 maart, 1 april, 29 april, 27 mei, 24 juni
Data 2021 English: March 18, April 15, May 13, June 10
Tijd: 15.30u tot 17.00u
Lokatie: Westerdok 808

Onderwerpen die aan bod komen: fasen van de bevalling, wat kan je verwachten van ons, wanneer schakel je ons in, wanneer schakelen wij de gynaecoloog in, locatie van de bevalling etc. Volg de voorlichting idealiter tussen de 30 en 35 weken.Meld je hiervoor aan bij een van de verloskundigen of via mail@amstermam.nl. Deze voorlichting is onderdeel van onze standaard zorg voor alle zwangeren en daarom kosteloos, aanmelden is wel gewenst 🙂 Je kan je opgeven bij de verloskundige, bij de assistente, of per mail: mail@amstermam.nl

Wij adviseren al onze zwangeren om naast onze voorlichting een vorm te kiezen waarop jij je verder voorbereid op de bevalling. Reële verwachtingen over de bevallingen zorgen er namelijk voor dat je achteraf beter terug kijkt op je bevalling. Kennis over wat er gaat gebeuren en wat je kunt doen om de bevallingen prettiger en soepeler te laten verlopen zorgen er samen voor dat je zo ontspannen mogelijk bent. En ontspanning is behulpzaam!

Er wordt ook een cursus aangeboden op onze locatie op het Westerdok:
– De cursus van MOM & CO bereidt je met vertrouwen, positiviteit én een vleugje hypnobirthing voor op de geboorte en de tijd die daarna volgt. De cursus is ontwikkeld en wordt gegeven door ervaren en bevlogen verloskundigen. Je leert ademhalingstechnieken en werkt met ontspanningsoefeningen, maar je krijgt ook veel praktische informatie die realistisch en ‘down to earth’ is.