Je vaste verloskundige

Als enige groepspraktijk in Amsterdam heb je bij amstermam een vaste verloskundige die je tot 30 weken zwangerschap ziet.

Vaste verloskundige / casemanager
Uit onderzoek weten we dat de meeste vrouwen het fijn vinden om tijdens de zwangerschap één vast contactpersoon te hebben. Ze vinden dit fijner dan afwisselend meerdere verloskundigen te zien. Al betekent dit dat ze tijdens de bevalling misschien begeleid worden door een ‘andere verloskundige’. Het is daarom ons streven je een vaste verloskundige toe te wijzen. Dit wil zeggen dat je gedurende de zwangerschap en erna voor niet acute zaken één aanspreek- punt hebt. Je vaste verloskundige zorgt ervoor dat zij steeds weet welke zaken er spelen in jouw zwangerschap. Zo nodig coördineert zij de zorg met anderen en zorgt zij ervoor dat na de geboorte jouw dossier goed wordt overgedragen aan het consultatiebureau en de huisarts. Zij is je aanspreekpunt voor niet acute vragen en zaken die je vertrouwelijk wilt bespreken.

Flexibiliteit
De verloskundigen zijn allemaal 1 op de 3 dagen bereikbaar voor spoedzaken en bevallingen. Daarnaast zijn zij iedere week 1 of 2 dagen ingeroosterd voor geplande controle-afspraken op de praktijk. Het toewijzen van een vaste verloskundige betekent dus wel dat we soms om wat flexibiliteit van onze zwangeren vragen. Zodat het ons samen lukt om tot 30 weken daadwerkelijk bij je vaste verloskundige op controle te komen.

Teams
Je vaste verloskundige is niet dagelijks bereikbaar maar je kunt altijd op korte termijn via haar collega een afspraak met haar maken. Naast je vaste verloskundige zul in de loop van je zwangerschap kennis maken met haar collega(’s) uit haar team.

Voor acute zaken (zoals pijn, bloedverlies of de bevalling) kan het zijn dat je een andere verloskundige ontmoet dan je vaste verloskundige. Dit is in principe een verloskundige uit het team van je casemanager. Deze verloskundigen heeft altijd toegang tot het medisch dossier en het zorgplan. Alleen in weekenden, vakanties of bij ziekte kan het zijn dat je een verloskundige treft uit het andere team van amstermam.