team amstermam

Complete geboortezorg voor alle aanstaande ouders. Van pre-conceptie tot na de geboorte, wij nemen de tijd zodat jij leven kan geven!

amstermam is ongedwongen en doortastend. We vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. De tone of voice is daarom altijd informeel, duidelijk en eerlijk. Nuchter en liefdevol. We hebben een gelijkwaardige relatie met je nemen je mee in onze overwegingen.

Bij amstermam werken we in twee kleine teams. Team Oost/Centrum bestaat uit Esma, Rianne & Alida. Team West/Centum bestaat uit Veerle, Hansje & Marike. We werken volgens de Centering Pregnancy methode en hebben per verloskundige bewust minder zwangeren onder zorg. Dit geeft ons meer tijd dan de meeste andere Amsterdamse verloskundigenpraktijken.

plan een kennismaking met ons

Esma Ldrissi

verloskundige / echoscopist

Esma ontwikkelde in haar eerste jaren als zelfstandig verloskundige een sterke visie over hoe je het beste voor zwangeren zorgt. Deze visie heeft zij in 2011 gebruikt om vol energie Geboorte in Praktijk op te richten (sinds ’21 amstermam). Haar sterke en sprankelende persoonlijkheid kan zij hierin optimaal benutten. Constant is zij zich bewust van het feit dat iedereen zwangerschap, baren en het (op)voeden anders beleeft.

“Ik heb vele zwangerschappen en bevallingen mogen begeleiden. Elke keer opnieuw is het, ook voor mij, een wonder hoe zo’n klein mensje geboren wordt. Dit wonder went nooit.”

Vrije tijd: yoga & mindfulness

Rianne Scholten

verloskundige / echoscopist

Geen dag hetzelfde, een intensief contact met mensen, een medisch beroep; het leek Rianne wel wat. Zo kwam zij na haar studie Voeding & Gezondheid naar Amsterdam om verloskunde te studeren. De kleinschalige aanpak van amstermam ervaart ze als een grote verrijking van haar vak.

Na een grote groepspraktijk, heeft Rianne in 2012 gekozen voor de kleinschaliger aanpak. Ze ervaart dat ze (nog) dichter bij de zwangeren en hun partner is komen te staan: een verrijking van haar vak.

Rianne heeft in 2009 haar vergaarde kennis van voeding en verloskunde ingezet in Kameroen. Ze werkte daar in een ziekenhuis met zwangeren en kinderen van HIV-positieve moeders. In haar vrije tijd houdt Rianne van sporten, kleding maken en veel buiten zijn.

“Als ik over verloskunde praat, krijg ik direct een twinkeling in mijn ogen.”

Alida Roskam

verloskundige

Twaalf jaar geleden beviel Alida van haar eerste kind en sinds dat moment is de verloskunde niet meer uit haar gedachten geweest. Na de komst van haar tweede schreef ze zich in voor de opleiding verloskunde. Daar werd ze echt door het vak gegrepen. Gedrevenheid en een persoonlijke benadering zijn kenmerkend voor Alida’s werk. Die kwaliteiten zet ze elke dag weer in voor haar cliënten en het team van amstermam.

“Het is elke keer bijzonder dat je aanwezig mag zijn bij de meest speciale, intieme en wonderlijke gebeurtenis in iemands leven: de geboorte van een kind.”

Hansje de Waard

verloskundige

Na een 8 jaar durend avontuur in Australië als paraveterinair is Hansje in 2014 terug gekomen naar Nederland om haar verloskunde droom waar te maken. Hansje vindt het belangrijk om de zwangere en haar partner de tijd en aandacht te geven die zij nodig hebben om te kunnen genieten van de zwangerschap en uit te kijken naar de bevalling. amstermam geeft deze ruimte en tijd.

“In mijn ogen is verloskunde het allermooiste beroep dat er is. Een geboorte geeft mij elke keer weer kippenvel”.


Vrije tijd: dieren, reizen

Veerle Verrest

verloskundige

In de vriendinnenboekjes op de basisschool werd al vastgelegd: Veerle werd verloskundige. En nog steeds weet ze zeker: ze heeft het mooiste vak van de wereld!

“Dat ik het vertrouwen mag winnen om deel uit te maken van misschien wel de meest intense periode uit jullie leven, het worden van ouders, dat is voor mij een bijzonder voorrecht.”

Vrije tijd: romantische levensstijl, creatieve uitspattingen, houdt van die goeie marktkraam om ‘s avonds voor een huis vol een lekkere maaltijd op tafel te zetten.

Marike van de Groep

verloskundige / echoscopist

Vanaf dat ze een jaar of 10 was keek Marike met haar moeder op televisie naar ‘de verloskundigenpraktijk’ . Direct was het duidelijk: ze wilde verloskundige worden. Bij amstermam vindt ze het teamgevoel met de andere verloskundigen en de tijd en aandacht voor zwangeren die ze nergens anders vond.

“Ik vind het geweldig om ouders te begeleiden in zo’n bijzondere en belangrijke periode in hun leven.”

Vrije tijd: interieurstyling

Niken Priyono

praktijkondersteuning

Vanuit de hardere zakenwereld, heeft Niken in 2018 heel bewust gekozen om bij amstermam de overstap naar de gezondheidszorg te maken. Het intermenselijk contact in een bijzondere periode van het leven van een gezin geeft haar energie. Dat hoor en voel je als je haar aan de telefoon hebt of de praktijk binnen wandelt.

“Ik kreeg mijn kinderen in de praktijk, en was zo onder de indruk van de persoonlijke aandacht, energie en passie dat ik heel blij ben dat ik nu mag meewerken met dezelfde passie als waarmee ik begeleid ben”.

Vrije tijd: bakken & koken. Tot groot genoegen van haar 3 kinderen en man.

Donna Captain

praktijkondersteuning

Donna heeft de afgelopen jaren voornamelijk van haar gezin genoten en daarmee ervaring opgedaan als politieagent, makelaar en aannemer. Maar deed ook freelance communicatieklussen en werkte als virtueel assistent vanuit huis. Bij amstermam heeft ze weer de gezelligheid gevonden waar ze energie van krijgt.

“Vrouwen in mijn eigenstad in één van de bijzonderste periodes uit hun leven een vertrouwde stem & gezicht bieden geeft enorme voldoening!”

Vrije tijd: interieur, etentjes met vrienden, op pad met gezin

Jolien

praktijkmanager

In 2019 maakte Jolien kennis met de praktijk toen ze zwanger was. Ze voelde een warm welkom en was onder de indruk van de tijd, aandacht, betrokkenheid en kennis van het team. Een prachtige geboorte-ervaring rijker, besloot ze haar baan als art director & foodstylist op een lager pitje te zetten en parttime deel uit te gaan maken van dit fijne team vrouwen. Jolien werk met heel veel plezier als duizendpoot achter de schermen bij amstermam.

“Het is een eer om deel uit te mogen maken van dit team fantastisch sterke vrouwen. En bij te dragen aan een bijzondere, fijne zwangerschapservaring van moeders en partners”.

Vrije tijd: koken, restaurants, wijn- & kaasproeverijen

Malou

verloskundige – vaste inval

Al van jongs af aan was Malou onder de indruk van zwangere buiken. Om die reden besloot zij na de middelbare school direct voor het vak verloskundige te gaan. En dat bleek hele goede keus! Met veel plezier werkt zij sinds 2018 als verloskundige in Amsterdam en is sindsdien een warme collega binnen ons team. Iedere dag is anders en iedere zwangerschap en geboorte blijft een groot wonder. “De kleinschalige aanpak bij amstermam, werkt erg prettig, zo krijg je echt de ruimte om mensen te leren kennen.”

Bij amstermam, pioniert Malou tussen beide teams en is zij degene die al onze vakanties en/of ziekte opvangt. Daarmee tref je haar dus zowel tijdens de spreekuren als de dienst voor bevallingen & kraambedbezoeken.

Vrije tijd: hardlopen, wielrennen, Terschelling

Bente Meijerink

verloskundige – vaste inval

Bente zou kinderarts worden, dat stond al vanaf haar 4e vast. Toch ging ook verloskunde kriebelen toen ze 9 jaar geleden haar moeders zwangere buik zag en een lief broertje kreeg. Inmiddels weet ze het zeker:

“Zorgen in deze vaak mooie en bijzondere mijlpaal van het leven en daarbij begeleiden van vrouwen en partners in hun eigen kunnen is wat mij het beste past.”


Vrije tijd: fierljeppen, (bord)spelletjes, lekker eten en goede muziek, het liefst tegelijkertijd in leuk gezelschap.