Onze visie

Kleine teams voor persoonlijke aandacht


Bij Geboorte in Praktijk voorzien wij alle vruchtbare vrouwen en gezinnen in Amsterdam van persoonlijke aandacht. We hebben per verloskundige bewust minder zwangeren onder zorg. Dit geeft ons meer tijd dan de meeste andere Amsterdamse verloskundigenpraktijken. In kleine teams van maximaal 3 verloskundigen is er de tijd en de continuïteit om te luisteren naar vrouwen en de zorg aan te passen op hun behoeften. We ondersteunen vrouwen en hun omgeving met kennis en kunde om de voor hen goede keuzes te maken. We zijn laagdrempelig bereikbaar, doen onbevooroordeeld ons werk en staan voor persoonlijke aandacht, openheid en oprechtheid.

De zwangeren, hun omgeving en hun zorgvragen veranderen. Bij Geboorte in Praktijk veranderen we steeds mee. Vrouwen kunnen terecht voor kwalitatieve verloskundig gerelateerde zorg. Alle (pret)echo’s worden gemaakt in onze eigen praktijk, voorlichtingen worden gegeven door onze eigen verloskundigen, bloedprikken kan op locatie en ook voor anticonceptiezorg kan je bij ons terecht.

Stadsbreed zet Geboorte in Praktijk zich in Amsterdam in voor meer continuïteit van zorg binnen de geboortezorg. Door middel van het verplaatsen van zorg uit het ziekenhuis naar de verloskundige proberen we medicalisering van het geboorteproces af te remmen.

Esma
Verloskundige / echoscopiste
[/cs_text]

Rianne


Verloskundige / echoscopiste

Veerle


Verloskundige

Marike


Verloskundige / echoscopiste

Bente


Verloskundige

Hansje


Verloskundige

Niken


Praktijkondersteuning

Lieve


Praktijkondersteuning

Malou


Verloskundige

Jolien


Praktijkmanager

Esma Ldrissi

Verloskundige / echoscopiste


Esma ontwikkelde in haar eerste jaren als zelfstandig verloskundige een sterke visie over hoe je het beste voor zwangeren zorgt. Deze visie heeft zij in 2011 gebruikt om vol energie Geboorte in Praktijk op te richten. Haar sterke en sprankelende persoonlijkheid kan zij hierin optimaal benutten. Constant is zij zich bewust van het feit dat iedereen zwangerschap, baren en het (op)voeden anders beleeft.

“Ik heb vele zwangerschappen en bevallingen mogen begeleiden. Elke keer opnieuw is het, ook voor mij, een wonder hoe zo’n klein mensje geboren wordt. Dit wonder went nooit.”

Vrije tijd: yoga & mindfulness

Rianne Scholten

Verloskundige / echoscopiste


Geen dag hetzelfde, een intensief contact met mensen, een medisch beroep; het leek Rianne wel wat. Zo kwam zij na haar studie Voeding & Gezondheid naar Amsterdam om verloskunde te studeren. De kleinschalige aanpak van amstermam ervaart ze als een grote verrijking van haar vak.

 

Na een grote groepspraktijk, heeft Rianne in 2012 gekozen voor de kleinschaliger aanpak van Geboorte in Praktijk. Ze ervaart dat ze (nog) dichter bij de zwangeren en hun partner is komen te staan: een verrijking van haar vak.

 

Rianne heeft in 2009 haar vergaarde kennis van voeding en verloskunde ingezet in Kameroen. Ze werkte daar in een ziekenhuis met zwangeren en kinderen van HIV-positieve moeders. In haar vrije tijd houdt Rianne van sporten, kleding maken en veel buiten zijn.

“Als ik over verloskunde praat, krijg ik direct een twinkeling in mijn ogen.”

Bente Breedveld

Verloskundige


Verloskundige zijn in Amsterdam: twee dromen van Bente die zijn uitgekomen. Na een jaar in een dorpspraktijk in Castricum te hebben gewerkt, werkt ze nu met veel plezier bij Geboorte in Praktijk. Wat haar aanspreekt is een kleinschalige manier van werken. Waardoor er tijd en aandacht is om er tijdens de zwangerschap en bevalling echt te zijn.

Naast haar werk als verloskundige volgt Bente de master Health economics, policy & Law, aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het is haar ambitie om ooit via Artsen zonder grenzen de gezondheid wereldwijd te verbeteren. Ze zullen haar combinatie van praktijkervaring en kennis over de inrichting van de zorg goed kunnen gebruiken.

Vrije tijd: speelt trombone

Veerle Verrest

Verloskundige


In de vriendinnenboekjes op de basisschool werd al vastgelegd: Veerle werd verloskundige. En nog steeds weet ze zeker: ze heeft het mooiste vak van de wereld!

“Dat ik het vertrouwen mag winnen om deel uit te maken van misschien wel de meest intense periode uit jullie leven, het worden van ouders, dat is voor mij een bijzonder voorrecht.

Vrije tijd: romantische levensstijl, creatieve uitspattingen, houdt van die goeie marktkraam om ‘s avonds voor een huis vol een lekkere maaltijd op tafel te zetten.”

Marike van de Groep

Verloskundige / echoscopiste


Vanaf dat ze een jaar of 10 was keek Marike met haar moeder op televisie naar ‘de verloskundigenpraktijk’ . Direct was het duidelijk: ze wilde verloskundige worden. Bij amstermam vindt ze het teamgevoel met de andere verloskundigen en de tijd en aandacht voor zwangeren die ze nergens anders vond.

“Ik vind het geweldig om ouders te begeleiden in zo’n bijzondere en belangrijke periode in hun leven.”

Vrije tijd: interieurstyling.

Hansje de Waard

Verloskundige


Na een 8 jaar durend avontuur in Australië als paraveterinair is Hansje in 2014 terug gekomen naar Nederland om haar verloskunde droom waar te maken. Hansje vindt het belangrijk om de zwangere en haar partner de tijd en aandacht te geven die zij nodig hebben om te kunnen genieten van de zwangerschap en uit te kijken naar de bevalling. Amstermam geeft deze ruimte en tijd.

“In mijn ogen is verloskunde het allermooiste beroep dat er is. Een geboorte geeft mij elke keer weer kippenvel”.

Vrije tijd: dieren, reizen

Niken Priyono

Praktijkondersteuning


Vanuit de hardere zakenwereld, heeft Niken in 2018 heel bewust gekozen om bij amstermam de overstap naar de gezondheidszorg te maken. Het intermenselijk contact in een bijzondere periode van het leven van een gezin geeft haar energie. Dat hoor en voel je als je haar aan de telefoon hebt of de praktijk binnen wandelt.

“Ik kreeg mijn kinderen in de praktijk, en was zo onder de indruk van de persoonlijke aandacht, energie en passie dat ik heel blij ben dat ik nu mag meewerken met dezelfde passie als waarmee ik begeleid ben”.

Vrije tijd: bakken & koken. Tot groot genoegen van haar 3 kinderen en man 😉

Lieve

Praktijkondersteuning


HIer komt iets over lieve

Malou

Verloskundige


HIer komt iets over Malou

Jolien

Praktijkmanager


Hier komt iets over Jolien.