Voorlichting ‘Voeden en Opvoeden’

Over enkele weken tot maanden is het zover: je gaat moeder worden. Onze ervaring is dat de meeste zwangeren zich uitgebreid op de bevalling voorbereiden. Maar niet of in mindere mate op de periode erna. Weinig zwangeren en weinig partners kijken achter de ‘berg’ van de bevalling. Een oud-cliënte zegt hierover: “Pas later besef je: ik had meer moeten weten.”

Graag maken we je daarom attent op onze informatieavond over voeden en opvoeden, gegeven voor Ineke van Straeten. Ineke put uit jarenlange ervaring als kraamverzorgende, lactatiekundige en pedagoog. Vanuit deze ervaring neemt ze jullie mee langs de belangrijkste zaken die je gaan helpen om een ontspannen kraamtijd te beleven. Na het volgen van deze voorlichting, is het niet nodig om nog apart een borstvoedingsvoorlichting te volgen.

Praktische vragen komen aan bod:
– Hoe leg je een baby aan de borst of maak je een fles klaar?
– Hoe vaak en hoe veel drinkt een baby?
– Wat te doen als de kleine schat huilt?
– Hoe veel slaap heeft een baby nodig, en hoe krijg ik de baby in slaap?

Maar belangrijker nog, proberen we reëele verwachtingen te scheppen over de eerste periode na de bevalling. Want met reëele verwachtingen, is de kans op teleurstelling kleiner.
– Hoe creëer ik de veilige thuishaven die ik voor mijn kind wil zijn?
– Hoe zijn de rollen in het gezin verdeeld, en wat betekent dit voor de toekomst?
– Hoe houd je je relatie met partner en/of familie leuk?
– Hoe ga ik om met mijn eigen verwachtingen? Hoe laat ik los de ‘perfecte moeder’ te willen zijn?

Ineke geeft de workshop op donderdagen van 17:30-19:30 op het Westerdok 808. Aan de avond zijn kosten verbonden: €30,- per koppel.
Je kan je opgeven bij een van de verloskundigen op de praktijk, of via mail@amstermam.nl

Als je wilt komen, geef je op tijd op, zodat al je vragen beantwoord kunnen worden. Niet bij ons onder zorg, maar wel geïnteresseerd? Iedereen is welkom!